FAQ


Wat is mijn ringmaat?Wat is zilver?


In Nederland wordt als standaardnorm Sterling zilver gebruikt. In Sterling zilver zit 92,5% puur zilver. Volgens de Nederlandse waarborgwet van 1986 moeten zilveren sieraden boven 8 gram per stuk gekeurd worden. De Waarborg controleert het juiste zilvergehalte. Al onze sterling zilveren sieraden worden voorzien van het gehalteteken 925, wat het gehalte van het zilver garandeert.


Wat is zirkonia?


Zirkonia is een synthetische steen die als enig materiaal de kenmerken van diamant zo dicht benaderd dat het verschil op het blote oog zeer moeilijk te onderscheiden is. Zirkonia wordt behalve in wit ook gemaakt in vele moderne kleuren. Zirkonia is evenals diamant erg hard en heeft een fraaie flonkering.


Wat is een zoetwaterparel?


De zoetwaterparel is een uniek natuurproduct waarin mens en natuur op meesterlijke wijze samenwerken. De zoetwateroester wordt door de mens met de meeste zorg geopend en voorzien van enkele bolletjes. De oester wordt hierna weer dicht gemaakt en terug geplaatst in het water waar hij begint met het maken van een laagje parelmoer om de balletjes. Deze parelmoer kan allerlei kleuren hebben. Na enige tijd worden de oesters geopend en worden de glanzende parels geoogst waarna de cyclus weer opnieuw begint.

Vakkundige controleurs selecteren zorgvuldig de parels op kleur, grootte en vorm, daarna worden deze geboord en gaan de Di Lusso specialisten er mee aan het werk.


Wat is rhodium?


Rhodium is een edelmetaal met een fraaie witte glans. Om de zilveren sieraden te beschermen tegen oxidatie worden ze voorzien van een laagje rhodium. Zo blijft de glans lang behouden.


Hoe kan ik mijn sieraad het beste mooi houden?


Sieraden van Di Lusso voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Onderhoud is heel eenvoudig. Spoel uw sieraad in een lauwwarm water met een beetje afwasmiddel. Even naspoelen en drogen en opwrijven met een zachte doek is voldoende om de maximale glans te krijgen. Draag uw sieraden niet tijdens het sporten of onder de douche of wanneer u werkt met sterke schoonmaakmiddelen.


Kan ik mijn sieraad laten graveren?


Helaas is het niet mogelijk om bijĀ Di Lusso uw sieraad te laten graveren. U kunt altijd contact opnemen met een plaatselijke juwelier met de vraag of die het kan graveren.


Mijn vraag staat er niet bij.


Indien uw vraag niet terug te vinden is tussen de onderwerpen van onze online klantenservice, kunt u contact opnemen via het supportformulier. Let op: vragen die via het supportformulier binnenkomen, worden binnen 14 werkdagen in behandeling genomen. Kijk daarom eerst goed of uw vraag hier terug te vinden is zodat u direct geholpen bent.